« Previous Page

GOOGLE

San Francisco, CA

BCCI performed demolition and tenant improvements for the build-out of a café and office space over multiple floors at Google’s downtown San Francisco campus in Hills Plaza. Unique program areas include a 25,000 sf full-service dining hall with large commercial kitchen that supports 18 chefs on staff; as well as, 56,000 sf of open/flexible workspace comprised of creative branding elements throughout the space and distinctive features using recycled and re-purposed materials. Google desired numerous special amenities for its staff such as a nap room (accented by mood lighting and noise reducing acoustic panels), a fully equipped fitness center, a wellness center with on-site physicians, mother’s rooms, and a massage room.

Subsequently, Google hired BCCI for a multi-phased, multi-floor renovation, also in Hills Plaza, with adjacent floors remaining occupied and fully operational during construction. Due to a residential building which shares a wall with the areas under construction, special coordination and scheduling of noisy building activities was an important component. The new improvements transformed the large, open office areas by adding new conference rooms, upgraded restrooms and showers, employee amenity spaces, and another full-service kitchen.

Always a leader in sustainable campus operations, BCCI’s team has worked diligently with Google and the design teams to ensure that all elements of both projects complied with Portico, Google’s Healthy Materials Program and achieve LEED certification.

Architect: Rapt Studios
Project Size: 81,300 sf
Date Completed: March 2012
LEED Certification Level: Gold

Architect: Studios Architecture
Project Size: 385,000 sf
Date Completed: 2016
LEED Certification Level: Platinum (Pending)